HEALTHCARE

Idaho Elks Children's Pavillion

This 100,000 SF, 4-story children’s specialty medical office building was the first addition in the St. Luke’s Downtown Master Plan. The building includes an 85,000 SF below-grade parking garage, and houses multi-use spaces on the first floor. A 123-foot box truss pedestrian skybridge connects the Children’s Pavilion to the Children’s Hospital across Broadway Avenue.

The building also includes four standardized clinics on each floor: the first-floor programming includes a fully functional teaching kitchen with an attached training room, family resource center and sibling care center. Clinics on the upper three floors include General Pediatrics, Pediatrics Research, Pulmonology, Infectious Disease / Endocrinology, Neuro Surgery and Psychology, Ophthalmology, ENT, GI, Cardiology and Urology.

Each floor is color coordinated and themed to correspond to an animal or climate local to Idaho. In addition to creating a fun, non-threatening atmosphere for children, the themes allow for a graphic wayfinding system. This is continued to the sub-grade parking garage, the pedestrian footbridge, and animals nestled in the landscaping and on the building itself.

CLIENT

St Luke’s Health System

SERVICES

Architectural Services
Schematic Design
Construction Documents
Bidding
Construction Administration

LOCATION

Boise, Idaho

YEAR

2019

"Children are special, and so are their health care needs. We've created a space for them that provides age-appropriate therapies to help them cope with illness, opportunities to express themselves, and all in an environment of positivity and fun that lets them just be kids."

Katie Apple, St. Luke's Children's Hospital administrator

Hummel-logo-7

Let's Create Something Important Together